Telefon koji mnogi žele, i dalje!

Od preko 18.000 različitih Android modela Samsungov Galaxy S3 je i dalje najpopularniji model.

Galaxy-S3

Analitička kompanija OpenSignal sastavila je zanimljivu sliku od telefona koji predstavljaju zastupljenost Android modela na tržištu, na kojoj su Galaxy S3 i kasnije verzije i dalje daleko najpopularniji modeli. Android korisnici pre nekoliko godina imali su na raspolaganju oko 4.000 različitih modela, prošle oko 12.000, a ove godine ih je preko 18.000!

Što se zastupljenosti operativnog sistema tiče, KitKat je na oko 21 odsto uređaja, ali novopredstaljeni uređaji i dalje vode, što opet pokazuje problem proizvođača sa isporukom novog softvera za stare modele. Jelly Bean je u različitim izdanjima zastupljen na oko 55 odsto uređaja, ICS na 11, a Gingerbread na čak 14 odsto uređaja. Poređenja radi, gotovo svi iPhoni rade na iOS 7, odnosno poslednjem Apple sistemu. Tačnije, oko 91 odsto njih.

U istraživanju je „učestvovalo“ 682.000 uređaja, od kojih je 43 odsto proizveo Samsung, što je pad od oko četiri odsto u odnosu na poslednju godinu. Ipak, od prvih 15 Samsung proizvodi 12 Android uređaja.

MobIT ekipa sprema se za Berlin, gde ćemo od 2. do 11. septembra pratiti IFA, međunarodni sajam potrošačke elektronike, na kojem će biti predstavljen i Samsung Galaxy Note 4, za koji se priča da će biti „zver“ od smartfona-fableta, sa četiri giga RAM memorije i unapređenim svim drugim funkcijama, a posebno softverskim dodacima za rukopis. Zato, budite uz nas i pratite nas na Instagramu i Twitteru, uz oznaku #MobITIFA2014.

izvor: http://mondo.rs