Uskoro nova upozorenja Chromea o malverima i fišingu

Upozorenje o malveru ili fišingu koje prikazuje Googleov browser Chrome prilikom pokušaja posete određenim stranicama će uskoro biti promenjeno, najavila je krajem prošle nedelje Googleov inženjer Adrijen Felt na Twitteru.

v1_5653_Chrome1

Felt je na Twitteru objavila da Chrome Canary i Dev kanali testiraju nova upozorenja koja su jarko crvene boje tako da ne mogu biti neprimećena.

U slučaju pokušaja fišinga, Chrome upozorava na opasnost od krađe informacija kao što su lozinke ili podaci o kreditnim karticama.

U slučaju da se na sajtu koji korisnik namerava da poseti nalazi malver, Chrome će upozoriti korisnika da instalacija zlonamernog programa na računaru može dovesti do krađe informacija ili brisanja podataka sa računara.

Nova upozorenja će korisnici verovatno videti kada bude objavljena stabilna verzija Chromea u oktobru, osim ako programeri kompanije ne odluče da se to dogodi ranije.

Chromeova upozorenja su dizajnirana tako da crvena boja pozadine upozorenja ne može da ne bude neprimećena ali da tekst upozorenja ustvari smiri korisnika koji vidi upozorenje i uveri ga da se napad nije dogodio već da samo postoji opasnost od napada. Ipak, ovaj tekst upozorenja nije konačan, objasnila je Felt, dodajući da su izmene teksta moguće sve dok se ne nađe savršena formula.

izvor: http://www.informacija.rs