Uskoro slanje i mirisa preko smart telefona

Nešto sasvim novo, oPhone korisnicima omogućava slanje i primanje mirisnih poruka, odnosno objavljivanje „mirisnih selfija“. 

Za slanje, odnosno primanje mirisa biće potreban poseban uređaj nazvan oPhone koji je razvio profesor sa Harvarda David Edwards i ekipa iz njegove kompanije Vapor Communications. 

oPhone sadrži osam pregrada sa mirisima, koje Edwards poredi sa kertridžima u štampačima, a u svakom se nalazi četiri mirisa. Kombinacijom 32 mirisa moguće je dobiti čak više od 300 hiljada jedinstvenih aroma. 

Ovaj uređaj radi u kombinaciji sa posebnom aplikacijom za iPhone unutar koje korisnici biraju kombinaciju mirisa i šalju ih kao poruku prijateljima čiji telefoni moraju bežično biti povezani sa oPhoneom na kojem će onda moći da nanjuše miris koji im je poslat.

13639_oPhone

Sigurno je da bi korisnici koji na Instagramu i Facebooku objavljuju brojne fotografije hrane voleli da objave i pripadajuće mirise. Takođe, oPhone nije jeftin i njegova cena će se kretati oko 199 dolara, odnosno 149 za korisnike koji ovaj uređaj naruče tokom Indiegogo kampanje sakupljanja novca. 

Zvanično lansiranje oPhonea očekujemo početkom sledeće godine.

izvor: http://www.itnetwork.rs