Yahoo izgubio šefa tima za informatičku bezbednost, Aleks Stamos prelazi u Facebook

Posle godinu i po dana koje je proveo na mestu prvog čoveka tima za informatičku bezbednost u kompaniji Yahoo, Aleks Stamos je prihvatio ponudu Facebooka da bude na čelu tima kompanije koji je zadužen za bezbednost društvene mreže.

v1_3981_Alex Stamos

Stamos je ovu vest objavio na Facebooku i Twitterunapominjući da će ponedeljak, 29. jun, biti njegov prvi radni dan u kompaniji Facebook.

Stamos će doći na mesto Džoa Salivana, koji je u aprilu napustio Facebook i prešao u Uber.

Facebookov novi šef odeljenja za informatičku bezbednost je rekao da će mu nova pozicija omogućiti da se “uhvati u koštac sa izazovima sa kojima se suočavaju ne samo današnji korisnici interneta već i preostale dve trećine čovečanstva koje tek treba da se povežu”.

Dugoročni plan je da se nastavi sa već započetim bezbednosnim inovacijama u Facebooku i da se one podele sa svetom. Jedan od takvih primera je platforma ThreatExchange, koja omogućava stručnjacima za bezbednost deljenje informacija o pretnjama tako da organizacije mogu bolje zaštititi svoju imovinu, sa manje napora i za kraće vreme.

Stamos je pozdravio rad svojih bivših kolega, njihovu posvećenost i pionirski duh.

Među brojnim čestitkama i lepim željama koje su usledile pošto je Stamos objavio ovu vest, bilo je i onih koji su rekli da je Yahoo izgubio važnog čoveka, a neki su rekli i da je ovaj potez korak napred u Stamosovoj karijeri.

izvor: http://www.informacija.rs