Zaboravite Google Glass, obujte pametne patike!

Google Glass nije dostupan u Indiji pa su oni napravili svoj proizvod – pametne patike pod nazivom Lechal.

phptqffzc-600x400

Izrađene od strane Indijske kompanije Ducere Tehnologies ove Lechal patike sa Bluetooth podrškom ne samo da prate kretanje onoga koji ih nosi već će ponuditi i pravac kretanja. Otuda i naziv koji na Hindi jeziku znači ”povedi me sa sobom”.

Ove patike, koje će se u prodaji naći u Septembru po ceni od 100$, rade sa Google mapama da bi korisniku ponudili rutu. Svaka patika može da vibrira što će korisniku staviti do znanja da li treba da skrene levo ili desno. Samo unesite lokaciju na svom pametnom telefonu i patike će vas tamo odvesti.

Ovo može biti veoma korisno slepim ljudima, ali su takođe namenjene i svima drugima. Mogu ih koristiti oni koji vole da džogiraju, voze bicikl, ili turisti koji tokom svog obilaska neke nove destinacije ne žele da neprestano proveravaju svoju rutu na nekom od uređaja.

Ove patike vam neće samo pomoći u navigaciji već će vam pružiti i tačan broj koraka koji ste prešli, koliko ste kalorija potrošili, kao i pređenu putanju. Izgledom podsećaju na sportske patike ali bi trebale biti udobne i onima koji nisu sporski tipovi. Krispian Lorens, jedan od osnivača ovih patika, kaže: ”Ove patike su prirodan produžetak ljudskog tela. Možete izaći iz kuće bez svog sata, ali ne možete izaći iz kuće bez patika.”

izvor: http://balkanandroid.com