Zbog epidemije korona virusa, Microsoft najavio da neće ažurirati Microsoft Edge

Vesti, 23.03.2020, 11:00 AM

Zbog epidemije korona virusa, Microsoft najavio da neće ažurirati Microsoft Edge

Microsoft jeobjavioda obustavlja isporuku velikih ažuriranja za Microsoft Edge, kako bi se izbegli eventualni problemi koji bi zahtevali brzi odgovor proizvođača.

Budući da mnogi sada rade od kuće, softverske kompanije sada pokušavaju da olakšaju život programerima tako što ne isporučuju velika ažuriranja koja bi mogla zahtevati brzu reakciju u slučaju bilo kakvih problema sa kompatibilnošću.

Microsoft kaže da pauzira ažuriranja za svoj novi pregledač Microsoft Edge, baziran na Chromiumu, ali samo za stabilni kanal. Drugim rečima, ako koristite Canary, Dev ili Beta verziju, trebalo bi da normalno dobijate ažuriranja. Istovremeno, bezbednosne ispravke i dalje će se puštati na stabilni kanal uobičajenim tempom.

„U svetlu trenutnih okolnosti, Edge tim će zaustaviti ažuriranje Stabilnog kanala na Edge 81 u skladu sa Chromium Projektom. Posvećeni smo stalnom unapređenju bezbednosti i stabilnosti za Edge 80. Imaćemo još šta da delimo o ovome sledeće nedelje“, objavio je tim za razvoj Microsoft Edgea u petak.

I Google je doneo sličnu odluku, najavivši da velika ažuriranja za Google Chrome više neće biti isporučivana iz istog razloga.

„Zbog prilagođenih rasporeda rada pauziramo dolazeća izdanja Chromea i Chrome OS. Naš cilj je da obezbedimo da budu stabilni, sigurni i pouzdani za sve koji od njih zavise. Prednost ćemo dati ažuriranjima koja se odnose na bezbednost, a koja će biti uključena u Chrome 80. Budite u toku”, saopštio je Google prošle nedelje.

Ni Microsoft ni Google nisu rekli kada će se nastaviti uobičajeni raspored izdavanja ažuriranja, ali za sada obe kompanije vode računa o epidemiji koronavirusa i prilagođavaju svoje planove u skladu sa tim.

Izvor:Informacija.rs