Zbog pandemije COVID-19, Google neko vreme neće ažurirati Chrome

Vesti, 20.03.2020, 04:30 AM

Zbog pandemije COVID-19, Google neko vreme neće ažurirati Chrome

Ažuriranja softvera uglavnom su dobrodošla jer obično donose nove funkcije, poboljšanja i ispavke bagova. Međutim, dešava se da ažuriranja uzrokuju više problema nego što ih rešavaju, a u težim slučajevima se dešava da softver pa čak i uređaj uopšte ne rade posle ažuriranja.

Zato je Google odlučio da Google Chrome i Chrome OS neko vreme neće dobijati nova ažuriranja da bi se smanjio pritisak na programere, ali i da bi aktuelni softver ostao stabilan i da bi se sprečili eventualni problemi.

Google kaže da privremenom obustavom većih ažuriranja pregledača i OS-a želi da izbegne situaciju da programeri budu prisiljeni da rade na bilo kakvim promenama u pogledu kompatibilnosti, pogotovo što mnogi od njih ostaju kući zbog epidemije korona virusa.

„Zbog prilagođenih rasporeda rada pauziramo dolazeća izdanja Chrome & Chrome OS-a. Naš cilj je da osiguramo da budu stabilni, sigurni i pouzdani za sve koji od njih zavise. Prednost ćemo dati ažuriranjima koja se odnose na bezbednost, a koja će biti uključena u Chrome 80. Budite u toku”, saopštila je kompanija na Twitteru.

„S obzirom na trenutnu situaciju želimo da osiguramo da programeri ne moraju da reaguju na promene ili funkcije“, objasnio je Pol Kinlan, član tima Google Chromea.

Sa druge strane, ostavljanje korisnika na Chromeu 80 tokom ovih teških vremena izaziva druge probleme, jer je ovo izdanje poznato po tome što ima probleme u vezi videokonferencije. A s obzirom da danas toliko ljudi radi od kuće kako bi umanjilo rizik od infekcije virusom, takav bag može lako da stvori dodatne probleme korisnicima.

Ali Google kaže da već radi na rešavanju ovog problema, tako da bi manje ažuriranje koje bi moglo rešiti propuste u videokonferencijama moglo da se pojavi narednih dana.

Izvor:Informacija.rs